ai Đề thi tuyển sinh vào lớp 10-môn tiếng anh-năm 2010 | Đáp án - Đề Thi Lớp 10

BẤM ĐỂ XEM NHỮNG BÀI VĂN MẪU LỚP 9 HAY NHẤT TẠI Loigiaihay.com hot

Home » Đáp án - Đề thi lớp 10 » Đề thi tuyển sinh vào lớp 10-môn tiếng anh-năm 2010

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10-môn tiếng anh-năm 2010

Share bài viết lên Link hay share link hay

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10-môn tiếng anh-năm 2010

ĐỀ THI TUYỂN SINH LƠP 10 2010

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. house                            B. help                                   C. hobby                                D. hour

2. A. worked B. cleaned C. watched D. stopped

3. A. lift                                   B. living                                  C. lively                                  D. lived

4. A. nicest B. best C. hottest D. largest

5. A. you B. loud                                   C. found                                D. about

II. Choose the correct word or phrase to fill in each of the following sentences:

6. I …. TV at home when suddenly the doorbell rang.

A. watched                            B. was watching                   C. have watched                    D. am watching

7. They gave me a form and told me ……in it.

A to fill                                    B. fill                                       C. filling                                 D. filled

8. I didn’t enjoy the party. – I …..

A. didn’t either                      B. did neither                                    C. either did                          D. didn’t neither

9. Most people prefer ……money to ….it.

A. to spend/ earn                  B. spending/ earning          C. spend/ earn                      D. spending/ earn

10. Joanna suggested ………….fishing this weekend.

A. to go                                   B. go                                       C. going                                 D. goes

11. She goes to the library three times a week. She …..reads books there.

A. never                                 B. once                                  C. rarely                                 D. often

12. I’m not better…………. I’ve taken the pills.

A. although                           B. because                            C. but                                     D. therefore

13. Is this place ………….the accident happened?

A. that                                     B. when                                 C. where                                D. which

14. Students are encouraged to participate ……….….. sporting activities.

A. in                                        B. for                                       C. at                                        D. with

15. If a disaster ………….in an area, people from other areas will offer help.

A. will happen                      B. happens                           C. happening                                   D. happen

16. The children laughed …………….when they were watching a comic.

A. happiness                                    B. happy                                C. unhappy                           D. happily

17. There is too much traffic. ……..…. the air is polluted.

A.  Therefore                         B. Since                                 C. However                           D. But

18. The most ….. earthquake in Japanese history damaged Tokyo and Yokohama.

A. dangerous                                    B. disastrous                         C. extensive                          D. tropical

19. Some …………..have modernized the long dress by printing lines of poetry.

A. poets                                  B. tailors                                 C. designers                         D. writers

20. Henry,………… took Rita to the party, is very friendly.

A. who                                    B. whom                                C. which                                D. that

III. Read the text carefully, and then choose the correct answer.

A recent investigation by scientists at the U.S. Geological Survey shows that strange animal behavior might help predict future earth-quakes. Investigators found such occurrences in a ten-kilometer radius of the epicentre of a fairly recent quake. Some birds screeched and flew about wildly; dogs yelped and ran around uncontrollably.
Scientists believe that animals can perceive these environmental changes as early as several days before the mishap. In 1976 after observing animal behavior, the Chinese were able to predict a devastating quake. Although hundreds of thousands of people were killed, the government was able to evacuate millions of other people and thus keep the death toll at a lower level.
21. What prediction may be made by observing animal behavior?
A. an impending earthquake

B the number of people who will die.
C the ten-kilometer radius of the epicentre.

D environmental changes.
22. Why can animals perceive these changes when humans cannot?
A Animals are smarter than humans.

B Animals have certain instincts that humans don’t possess.
C By running around the house, they can feel the vibrations.

D. Humans don’t know where to look.
23. Which of the following is not true?

A Some animals may be able to sense an approaching earthquake.

B By observing animal behavior scientists perhaps can predict earthquakes

C The Chinese have successfully predicted an earthquake and saved many lives.
D All birds and dogs in a ten-kilometer radius of the epicenter vent wild before the earthquake

24. In this passage, the word evacuate most nearly means……….

A remove                   C destroy                   D. exile                       D.  emaciate
25. If scientists can accurately predict earthquakes, there will be……….
A fewer animals going crazy                     B a lower death rate

C  fewer people evacuated                        D. fewer environmental changes.

IV. Fill in each numbered blank with one suitable word or phrases.

Are there intelligent (26)……………………on the other planets in our solar system? Maybe there are. In our own galaxy there are millions of stars. Some must have planets with conditions like those on earth (27) …………………….in space their could be other thinking beings.  They would probably look (28) ………………different that we might not recognize them as people. However, if the planet is older than our planet, they may know more than (29)……………… . They may have more progress (30) ………………….some aspects. They may be traveling in space and be examining human beings.

V. Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first.

31. We haven’t been to a concert for over a year.

The last time ………………………………………………….

32. It’s nearly twenty years since my father saw his brother.

My father ………………………………………………………

33. Richard can cook well.

Richard is ………………………………………………………………

34. Sue is excited about going to Spain on holiday.

Sue is looking ………………………………………………………..

35. The news about the famine distressed Josephine.

Josephine ………………………………………………………………..


KEYS :

1. D     2. B     3. C     4. B     5. A     6. B     7. A     8. A     9. B     10. C

11. D   12. A   13. C   14. A   15. B   16. D   17. A   18. B   19. A   20. A

21. A   22. B   23. D   24. A   25. B

26. stars        27. and          28. so             29. ever         30. in

31. The last time we went to a concert was over a year.

32. My father has not seen his brother for nearly twenty years.

33. Richard is a good cook.

34. Sue is looking forward to going to Spain on holiday.

35. Josephine was distressed by the news about the famine.

 Để nhận kết quả thi vào lớp 10 năm 2014 sớm nhất

Bạn soạn tin: THI têntỉnh SBD gửi 8712

Ví dụ Bạn thi vào lớp 10 tại Hà nội, SBD là 041234

Soạn tin: THI hanoi 041234 gửi 8712

dap an de thi vao lop 10 nam 2014

Gửi nhận xét của bạn về bài viết Đề thi tuyển sinh vào lớp 10-môn tiếng anh-năm 2010




© 2012 Đáp án đề thi lớp 10, điểm thi vào lớp 10

Trang web cung cấp đề thi đáp án vào lớp 10 các năm các trường THPT chuyên, không chuyên của 63 tỉnh thành phố

Chúng tôi cập nhật nhanh nhất, chính xác nhất điểm thi vào lớp 10 năm 2014



Phí dịch vụ tin nhắn tin lấy đáp án, điểm thi, tỉ lệ chọi, điểm chuẩn... gửi đầu số 8712 là: 15.000 VND